Alt for mange tanker…

Det er vel ikke noe sjokk at det er mange forskjellige tanker som surrer rundt oppi hodet mitt om dagen. Jeg vurderer, analyserer, studerer, observerer, trykker, kjenner, stryker og titter på Knøttis til øya går i kryss og hodet bare spinner. For gjøre ting litt enklere for meg selv, så limer jeg inn det jeg skrev på abknforumet for noen dager siden, etter en lang samtale med Veterinær Zoe:

Etter en veldig lang og ærlig samtale med vet. så fant jeg ut at jeg prøver én ting til. Kun en. Det er høy, høy, høy dose av tramadol og holde snuppa i ro en uke, så kutte tramadolen og kun gå på zubrin i tre dager. Blir hun da veldig dårlig igjen, så har vi time torsdag 8. Da er det slutt.

Metoden er brukt mye på mennesker med kroniske smerter, jeg fikk en lang og teknisk forklaring på det. Tanken (og forskningen) bak er at neurotransmitorene «henger seg opp» når man går med kroniske smerter lang tid, noe Abby har gjort, og dermed fortsetter å sende smertesignalser selv om hun i praksis ikke har, eller har mye mindre, vondt enn tidligere. Ved å kjøre på med høy dose tramadol (som er et morfinpreparat) kan transmitorene nullstilles og kun den reelle smerten vises, og den døyves forhåpentligvis av Zubrin.

Virker det ikke, så er det bare et lotteri for å finne noe som virker bedre enn Zubrin, og det vil jeg ikke utsette henne for.

Virker det, så får vi sommeren sammen.

Etter å ha studert og vurder opp og ned og i mente  siden mandag, så har jeg kommet til at Knøtt får sovne inn på torsdag. Tramadolen har ikke nok effekt slik det er nå, og nå holdes hun så mye i ro jeg klarer, uten å legge henne i bur 24 timer i døgnet. Jenta mi fortjener så uendelig mye mer enn det.

Det er så uvirkelig å skulle si farvel til Knøttis allerede nå. At vi skulle få så utrolig lite tid sammen. Jeg klarer ikke helt å fatte at hun skal bli borte nå. Regner med at  realiteten virkelig går opp for meg på torsdag. I dag har hun hatt en periodevis fin dag, ble overlykkelig da hun fant kongler ute på dagens første tissetur, og var så happy at hun holdt på å sprekke over å få løpe inn på jobb og bare være tulling før nattevakt. Det er et slikt liv jeg ønsker for snuppa mi, men et liv der hun kan gjøre sånt hele dagen, ikke i 5-10 minuttersintervaller etterfulgt av smerte…

Jeg håper jeg klarer å legge bort tankene nå, og bare kose meg med henne den siste uka vi har sammen. Vi skal ta det med ro i helga, og håpe på fint fotovær til uka sånn at vi kan få noen fine småturer som hun kan få løpe på og jeg kan knipse bilder. Man får aldri for mange bilder.

Ja, i slike situasjoner som dette så er det overhodet ikke morsomt å være hundeeier, ikke litt engang. Stopp verden, jeg vil av.

Posted on mai 2, 2008, in Blogroll. Bookmark the permalink. 8 kommentarer.

 1. Huff og huff, lille Abby som jeg ble så betatt av. Veldig trist og høre, føler med deg. Men husk at du er en god hundeeier som gjør dette, mange ville nok ha dratt strikken enda litt lenger. Fryktelig trist, men lille knøtt vil få det godt! Prøv og legg de teriste tankene vekk, så får vi håpe på sol og enda flere flotte bilder av prinsessa.

  Klem fra
  Kristin

 2. Utrolig trist… Jeg kan ikke forestile meg hvordan det føles. Da Bella skulle opereres for diafragmabrokket visste jeg at det var en sjanse for at vi måtte la henne slippe. Det var grusomt og jeg hadde et migreneanfall som varte i 3 dager i strekk. Det ga først slipp da operasjonen var ferdig. Abby har hatt et kort, men helt sikkert fantastisk liv sammen med deg. Du har gjort alt og gjør fortsatt alt for henne. Du er en fantastisk hundeeier! Føler med deg…

 3. Au, nå ble jeg trist på dine vegne. Jeg hadde liksom et lite lønnlig håp om at Abby skulle bli bedre en gang, jeg syntes du hadde hatt nok sørgelige hundesykdomshistorier… Jeg håper dere får en god helg og noen gode dager sammen.
  Trøsteklemmer fra Stavanger

 4. Hei Anette. Du kjenner ikke meg, men jeg fant siden din gjennom Kennel Riesen Artic. Først og frems vil jeg si at mine tanker går til deg i en så vanskelig stund som dette. Jeg har selv akkurat måttet ta en slik beslutning og har derfor friskt i mente hvor fortvilt, tungt, vanskelig og aldeles forferdelig dette er. Det finnes rett og slett ikke ord som beskriver denne følelsen godt nok. Etter det jeg har lest her i bloggen vil jeg derimot si du ikke en eneste gang skal tvile på din beslutning: du gjør det rette!
  Det kan hende vi møtes om noen uker på Hegra. Jeg håper en liten sort valp kanskje kan hjelpe med å lege det værste savnet!
  Mvh

 5. Ja HELT enig!! Her må vi få til flere en et treff!!Skal nok se at denne bloggen din etterhvert får et litt mer «oppstemt og gladere» preg! 🙂 Klem fra meg

 6. oi, fikk ikke med meg dette før nå jeg… Stor stor klem til deg, og du VET du gjør det rette for vesla. Og du vet jeg er her for deg om det skulle være noe.
  Veldig veldig glad i deg, og bare ring om det er noe.

  Stor klem.

 7. Kjære vene, da, dette var urettferdig! Du har hatt nok syke hunder og mistet dem pga det! Føler virkelig med deg!!! Håper du greier å kose deg disse dagene med Abby. God klem.

 8. Huff, så utrolig trist dette er, du fortjener ikke dette! Når det er sagt, så synes jeg du har tatt en riktig avgjørelse, det viser bare hvor glad du er i lille knøttet ditt. Hun er verdens nydeligste knøtt også da så 🙂 Sender masse tanker til dere, kos dere sammen den siste tiden..

  Klem, Andrea og Tessa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: