Slitne

Her soves det hardt, Kahlo ligger på gulvet og Kasko i sofaen (en perfekt plassfordeling – hilsen basenjien).

I dag reiste bror og Truls hjem. Oppholdet til Truls ble forlenget noen dager siden bror ble sittende askefast i Angola. På lørdags morgen landet han endelig på gardermoen og satte nesa nedover hit.

Men vi har da hatt litt drama her også – noe må man jo fordrive tiden med? Vel – på torsdag dro jeg på tur med alle tre bikkjene og møtte bcen til en nabo her – hundene lekte, men Truls og han hadde noen små kjappe diskusjoner. Truls fikk et overfladisk sår i hodet, som jeg renset etter alle kunstens regler og alt så bra ut. Sånt skjer liksom, ikkeno farlig.

Et par timer etterpå så satte kahlo seg rett ned på stuegulvet midt under lek med Kasko og tissa en hel ligen syndeflod. Så snakket med bror på kvelden og da så alt bra ut til at han skulle komme seg tilbake på lørdag, så da ringte jeg vet. og spurte om vi kunne komme innom med en urinprøve av Kahlo på mandags morgen. Det kunne vi.

So fra so good. Lørdags morgen kommer, jeg renser såret på hodet til truls, litt gugge – men ikke noe mer. Så en time etter omtrent så kommer han og setter seg i sofaen og ser på meg – og jeg ser på han og merker at noe er veldig feil. Titter en gang til på han, snur på hodet hans, titter igjen. Der sitter da Truls med en hevelse på størrelse med en stor golfball under haka/i munnviken. Brått har han hengeleppe på ene siden. Jeg kaster meg over og vrenger på lepper og trykker og klemmer og leter etter en åpenbar årsak til hevelsen. Finner ingenting annet enn at han er hoven og varm i området. Saumfarer såret på hodet og klarer virkelig ikke å se at hevelsen kommer derfra. Ringer bror litt lett hysterisk og får han til å sette opp farta og komme seg nedover, han var heldigvis på vei fra gardermoen. Truls virker pjusk, men spiser og drikker. Så da bror kom så ringte jeg vakt havende vet. i østfold – hun var ikke spesielt interessert i å hjelpe – noe som bekrefter inntrykket jeg sitter med fra før av fra dem. Heldigvis så har jeg fått anbefalt vakt.telefonen på fredrikstad dyreklinikk tidligere – så ringte dem. Der fikk vi beskjed om å komme. Dytter alle tre bikkjene i bilen og durer avgårde. Inn til vet. og der ble vi møtt av en hyggelig dame som sjekket truls opp og ned og i mente. Viste seg at hevelsen satt i lymfekjertelen og vevet rundt, så det kom nok fra såret på hodet, og var ikke puss som hadde samlet seg. Fikk smertestillende og antibiotika. Såret på hodet så bra ut, men infeksjonen hadde tydeligvis spredd seg, og det innmari fort. Bror ble noen tusenlapper fattigere, men vi fikk med oss piller og en sliten Truls. Heldigvis så var det ikke mer alvorlig. Jeg fikk tilogmed skryt for sår-rensen min. 🙂

Søndagen så ble det en tur, der fikk Kasko seg en flytur – han løp inn i beina på Kahlo da hun jaktet på Truls og gikk kast i kast bortover gresset. Han spratt rett opp og løp videre. Men da vi kom inn fra tur ble det åpenbart at han hadde slått seg kraftig, brått hylte han i smerte når jeg skulle løfte han ut av et rom, og det var vondt å hoppe opp i sofaen, ned av sofaen, legge seg, og jeg kunne bare glemme å løfte han. Da skrek han som en stukket gris. Jeg ble kjempefortvila, men fikk ordnet så han klarte å legge seg ned mellom mye puter, dekket godt over han og da sovnet han. Der sov han i noen timer, og da han våknet igjen virket han så og si fin – litt stiv, men ingen hyling. Heldigvis. Men jeg er på jakt etter fysioterapaut/kiropraktor som kan kjenne litt på han, så om noen vet om noen her nede i gokk – så hyl ut!

Kahlo hadde fast rutine at hun måtte ut minst annenhver time hele dagen for å tisse. Så i dag dro vi til vet. før bror måtte videre. Der fikk jeg komme inn, selv om vi ikke hadde time på forhånd, og vet. sjekket urinen som slo ut veldig basisk, litt blod, og svakt tegn på uvi. Men slimhinnene viser at hun har vaginitt. Siden utslaget på UVI var så lite, så bestemte vi oss for å vente med antibiotika til bakteriene i prøven var dyrket. Dette pga. at Kahlo slet lenge med uvi for et år siden, og måtte gå i en hel liten evighet på antibiotika. For å redusere lengden på kur, og treffe best mulig så er det beste å få vite nøyaktig hvilke bakterier og hvilken antibiotika som er mest effektiv. I tillegg skal hun gå på Hiprex tabeletter for å gjøre urinen sur, og motvirke uvi. Forhåpentligvis så holder det, og hun slipper masse styr med antibiotika.

Men nå er vi da altså helt alene, bare jeg og mine egne hunder, for første gang på drøye 2 mnd. Ikke et vondt ord om hverken Tric eller Truls – men fyh så godt det er å bare ha mine egen firfotinger her igjen. Roen har senket seg. Og alle tre har stort sett bare sovet i dag. Skikkelig trøtt gjeng.

Posted on april 26, 2010, in Blogroll. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: